torstai 21. huhtikuuta 2011

Teletapit tanssii puurokulhot päässä

Huomioita made by Elina:

Sormituksen tulkkaaminen on vaikeeta, jos ei voi sanoo sitä sanaa ääneen, vaan pitää sanoo kirjain kerrallaan. "No mitäs tarkoittaa P Ä Ä öö S... I Ä öö I N E N? No ei se lopputulos ihan tolta sit kuulosta, mut on se melko vaikeeta, ku pitäs olla mahd. nopee ettei jää kauheesti jälkeen (ku sormittaminen on yllätys yllätys nopeempaa kuin kirjainten luetteleminen puheella).

Mä oon miettiny, et spiikatessa, mitä tehä siinä vaiheessa, ku kuuro viittomakielelle tyypilliseen tapaan käyttää paljon toistoa? Jos ne kaikki toistot tulkkaa suomen kielelle saa siitä kuurosta tosi idiottin kuvan. Suomen kieleen semmonen toisto ku ei kauheen merkittävästi kuulu. Sit ku ei kuitenkaan voi olla hiljaakaan puolet ajasta, ku se tulke on sit melko katkonaista. Ärh?

Ja miksi oi miksi tää harjottelu on näin lyhyt? D: Näitä pitäis olla kans enemmän. Parissa päivässä oppinu enemmän ku kevään aikana yhteensä. Woot? O:

3 kommenttia:

  1. Haluisitko vähän avata tota sun otsikkoa :DD

    VastaaPoista
  2. Heh, päätin miettiä vikana otsikon, mut en sit keksiny mitään niin heitin vaan jotain ufoa ja asiaan liittymätöntä...

    VastaaPoista